Translate

piątek, 21 września 2012

Domowe Rafaello + kilka zdjęć z Krakowa

Hej wszystkim. Co byście powiedziały na chwilę przyjemności?
Przepis, który dziś dodam nie wymaga wielkiego wysiłku a te małe kuleczki są po prostu pyszne!

Składniki:

-2 paczki wiórek kokosowych
-paczka migdałów
-3 białe czekolady
-50-70 g masła
-200 g śmietany 30-stki
-kilka kropel aromatu rumowego

Przygotowanie:

1.Śmietanę wymieszać z jednym opakowaniem wiórek (100g)
2.Podgrzać na małym ogniu i stopniowo dodawać pokruszoną czekoladę.
3.Gdy masa będzie jednolita, zdjąć z ognia i wystudzić. Dodać zmiksowane masło i kilka kropel aromatu (ew można dodać je podczas podgrzewania)
4.Wystudzoną masę wstawić do zamrażalnika żeby zgęstniała. (ok 1-2 h)
5. Resztę wiórek wysypać na talerzyk, z masy formować kulki, w środek 'schować' migdał i obtaczać je w wiórkach.
6.Przygotowane kuleczki wstawić do lodówki na godzinę, dwie.

GOTOWE!





Kilka zdjęć z Krakowa, miejsca gdzie byłam dopiero 2 raz ale pokochałam całym sercem!













5 komentarzy:

  1. Mm domowe rafaello wyglada pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmmm rafaello <33 więcej niż tysiąc słow :D fajny blog , obserwujemy? :)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam rafaello , musze spróbować zrobić !
    obserwujemy ? ;d

    OdpowiedzUsuń
  4. Dobra zdjęcia :)

    OdpowiedzUsuń
  5. omnomnomnom *.* aż ślinka cieknie :) dziękujemy za przepis.

    zapraszamy do nas! bieniederki.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń